Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. НАП е запорирала бивш пионерски лагер на Ивелин Михайлов от "Величие"

Закон и ред

НАП е запорирала бивш пионерски лагер на Ивелин Михайлов от "Величие"

НАП е запорирала бивш пионерски лагер на Ивелин Михайлов от Величие - Tribune.bg
Снимка:

НАП е запорирала бивш пионерски лагер на Ивелин Михайлов от „Величие“

Бивш пионерски лагер от 21 дка, заедно с още 12 имота, собственост на неформалния лидер на партия „Величие“ Ивелин Михайлов са запорирани от Териториалните дирекции на Националната агенция по приходите във Велико Търново и Ловеч, съобщава BIRD.bg

Бившият пионерски лагер се намира в местността Юртлука край провадийското с. Староселец.

Преди седмица изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по сигнали срещу фирмите, свързани с Ивелин Михайлов. Междувременно излязоха данни, според които около 650 000 лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми, свързани с Ивелин Михайлов.

„Реално е, имахме 300 хиляди лева текущи задължения, но ние сме ги покрили - от 6 фирми, в които участваме, всичките 300 хиляди лева задължения са покрити. Останалите 4 фирми са с декларирани приходи на работещи фирми, има лихва по закон, фирмите имат активи, плащат се данъците им“, коментира задълженията политикът от „Величие“.

Михайлов изчисли, че атракционът „Исторически парк“ ще струва милиарди, ако трябва да го построи държавата или външна фирма.

„Парите за проекта идват от оптимизирана работа, мои инвестиции, както и от други хора, акционери и от един постоянен процес на генериране на средства от търговска дейност. Продавам имоти, къщи“, сподели депутатът. Той определи като грешни твърденията, че е подвел хора с пари.

Относно нападките, че партия ,,Величие'' е проруско движение, Михайлов бе категоричен, че в проекта „Величие“ няма руски инвестиции.

„Твърдо казвам не, никакви руски пари не са ни давани. Ако някой руснак инвестира 5 млн. лева някъде и се договорим с него, ще ви дам договора, с който ги е инвестирал, няма да ги откажа, но не са ми предлагали никога“, отбеляза бъдещият депутат.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Величие, НАП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати