Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Не Рашков, а началникът на СДВР пое отговорност за арестите на деца на МОЧА

Закон и ред

Не Рашков, а началникът на СДВР пое отговорност за арестите на деца на МОЧА

Не Рашков, а началникът на СДВР пое отговорност за арестите на деца на МОЧА - Tribune.bg
Снимка:

Началникът на първо РУ СДВР старши комисар Калоян Милтенов е поел отговорност за допуснатите грешки при задържането на трима младежи на Паметника на Съветската армия в София на 25 февруари, съобщават от силовото ведомство. Друг служител на районното е освободен от МВР.

След случая в цялата страна започва обучение на полицаите как да задържат малолетни и непълнолетни нарушители на закона.

В същото време от пресцентъра на МВР допълват, че проверката по случая продължава.

Припомняме, че на 25 февруари бяха задържани трима ученици на 15 и 16 години, защото писали по монумента с маркер. След арестите, не са били уведомени родителите им. На учениците не им е било позволено и да използват телефоните си.

Случаят предизвика сериозно обществено и политическо недоволство. От ГЕРБ-СДС поискаха изслушване на ресорния министър Бойко Рашков. Въпроси към него по темата зададоха и от „Демократична България“. Самият Рашков преди ден отговори на тях в ресорната комисия в НС по вътрешна сигурност и ред:

„Имам внучка на 16 г. Снощи разпоредих на главния секретар да събере ръководството, за да получим информация от извора - всички замесени - от този, който е получил сигнала до последния. Питах ги един по един - имат ли деца и дали са съгласни някой утре да задържи тяхното дете, което е на 15-16 г“. Така, макар и с няколко дни закъснение, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, отрече да има общо с ареста на 3 деца от министерството, начело на което е той.

От думите му се разбра, че родителите са били информирани, а на децата никой не е прибирал телефоните.

Това е в тежко разминаване с информацията до момента. Родителите разказаха, че случайно са разбрали, че младежите са в районното след като много часове не са имали връзка с тях. Едно от децата дори е спало в ареста.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати