Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Никола, наръгал до смърт Ангел в Пазарджик, отвлякъл момиче преди 2 г.

Закон и ред

Никола, наръгал до смърт Ангел в Пазарджик, отвлякъл момиче преди 2 г.

Никола, наръгал до смърт Ангел в Пазарджик, отвлякъл момиче преди 2 г. - Tribune.bg
Снимка:

18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков в Пазарджик, е отвлякъл момиче през октомври 2021 г., съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова. На жертвата е нанесена лека телесна повреда - момичето е замеряно с мобилен телефон. Пострадалото лице е пуснало жалба за противозаконно лишаване от свобода. Образувано е досъдебно производство, но поради липса на доказателства делото е било прекратено.

"Не е била предявена и гражданска претенция от пострадалото момиче. Няма данни за побой", уточни окръжният прокурор на Пазарджик.

Никола Райчев е учил в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника, но е прекъснал през последната година, става ясно от разпита на свидетели.

"Двете момчета бегло са се познавали, не са били в една компания и не са били в един приятелски кръг", уточни наблюдаващият прокурор Георги Кацаров.

Във фаталната вечер е имало сприечкване между тях Ангел и Никола, като последният е нанесъл с нож два удара в тялото на 21-годишния Ангел - едната рана е била нанесена в бедрото отзад, а фаталната - отпред в слабините.

След инцидента Никола е бил задържан в района на жп гарата в София около 23.00 ч., но не се е предал сам и не е оказал съдействие на полицаите.

Срещу задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като наказанието за това е от 10 до 20 години затвор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети