Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ново писмо на „хакера“ на НАП – според експерти е фалшиво

Закон и ред

Ново писмо на „хакера“ на НАП – според експерти е фалшиво

Снимка:

Не е типично хакери да разкриват лична информация за себе си

Хакер, който твърди, че е успял да пробие системата на НАП, изпрати ново писмо. Този път то е адресирано единствено  до три български медии – Нова ТВ, bTV и „Капитал“. В писмото той съобщава, че е руснак, женен за българка.

Заплашва да направи и други държавни данни публични и твърди, че течовете на данни е от 11 години. Това става ясно от писмото, което Нова ТВ публикува.

„Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, твърди неизвестният руснак.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината“, пише той. И заплашва да качи информацията в руски и български торенти, за да е достъпна до всички. Освен това заплашва и медиите. Хакерът посочва, че ако медиите, публикуват невярна информация, ще публикува още данни от Министерството на финансите. Разполагал и с данни на bTV и други две медии, които не посочва. Заплашва да направи и тях достъпни. В писмото си руснакът твърди още, че в момента медиите не правят нищо, за да анализират информацията, която им пратил.

Същевременно експерти са категорични, че този имейл е фалшив. Според високопоставени източници , запознати с разследването, писмото няма същите характеристики с първото изпратено, пише ПИК.

Експертите посочват, че никой хакер не би разкрил лични данни – като това от каква националност е, дали е женен и за кого. Освен това в писмото се прави очевидна реклама на три медии, а разследващите и властите се злепоставят.

Това дава основание да се смята, че написаното е дело на самозванец, който иска да си придаде значимост.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив