Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обискирано е жилището на „валиумния изнасилвач“ в София

Закон и ред

Обискирано е жилището на „валиумния изнасилвач“ в София

Обискирано е жилището на валиумния изнасилвач в София - Tribune.bg

Холандецът е под домашен арест в София

Полиция влезе в жилището на холандец, обвинен в брутално изнасилване в София, съобщи Нова тв. Йохан Фредерик Стелингверф, когото медиите в Нидерландия наричат "валиумния изнасилвач", вероятно ще бъде задържан отново. Повторният арест идва след жалба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от мъжа през октомври 2019 г. Срещу чужденеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение.

Около 12.00 ч. днес, автомобил на Съдебна охрана и няколко патрулки са пристигнали пред кооперацията в столичния квартал „Зона Б-5”, в която Стелингверф е задържан под домашен арест. Последвал е обиск на жилището, което той обитава. 

Нидерландският гражданин беше арестуван в София на 26 декември 2019 г. след брутално изнасилване на 32-годишна жена. Жертвата бе настанена в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. На 3 януари обаче Софийският градски съд промени мярката за неотклонение и го пуска под домашен арест. Районната прокуратура издаде заповед за забрана Стелингверф да напуска България до приключване на делото. 

Обитателите на кооперацията, в която холандецът живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се страхуват, както от самия Йохан, така и от вероятността близки на пострадалите жени да потърсят отмъщение. Съседите от блока са събрали подписка, в която настояват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса е потвърдил, че до този момент Йохан не е нарушавал домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати