Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиниха бизнесмена Велико Желев за принуда и лека телесна повреда

Закон и ред

Обвиниха бизнесмена Велико Желев за принуда и лека телесна повреда

Обвиниха бизнесмена Велико Желев за принуда и лека телесна повреда - Tribune.bg
Снимка:

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинения на бизнесмена Велико Желев, задържан снощи. Разследването срещу него се поема от градската прокуратура. С прокурорско разпореждане е задържан е за 72 часа.

От прессъобщението на прокуратурата става ясно, че на 24 февруари тази година в София на адрес на булевард „Цар Освободител” Велико Желев с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди Б. А., чрез сила, нанесени са удари в областта на лицето и тялото, да претърпи нещо противно на волята му, а именно да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68000 (шестдесет и осем хиляди) лева и с това да му причини имотна вреда в размер от 68000 (шестдесет и осем хиляди) лева, като деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда и е извършено от повече от две лица.

Велико Желев финансирал Български възход, парите ги разделиха с Румен Петков

Спрямо обвиняемия е постановена мярка за процесуална принуда „Задържане до 72 часа“. На 08.03.2023 ще бъде извършена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата.

Софийска градска прокуратура ще осигури точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България. 

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена.

 

Прокуратурата с подробности за ареста на бизнесмена Велико Желев (ВИДЕО)


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети