Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: ВАС обяви изборите в Панагюрище за недействителни

Закон и ред

Окончателно: ВАС обяви изборите в Панагюрище за недействителни

Окончателно: ВАС обяви изборите в Панагюрище за недействителни - Tribune.bg
Снимка:

Окончателно - изборите за кмет на община Панагюрище са недействителни. Това реши Върховният административен съд. Според магистратите са установени съществени нарушения на изборния процес при провеждането на втория тур на местните избори.

Резултатите от вота бяха обжалвани от досегашният кмет на Панагюрище Никола Белишки, който загуби на втори тур с 28 гласа от Желязко Гагов.

Минути след като стана ясно решението на съда, Белишки коментира:

"Винаги съм вярвал, че истината рано или късно заема полагащото ѝ се място. Благодаря на българския съд, благодаря на адвокатите ми, които взеха присърце моята кауза и се бориха за нея. И не на последно място – благодаря на всички, които през тези месеци ме спираха да ме подкрепят, бяха до мен и не ме предадоха."

Кметувалият три месеца Желязко Гагов коментира, че приема решението на магистратите и че сега е още по-амбициран за победа.

Предстои Общинската избирателна комисия в Панагюрище да отмени решението, с което Гагов бе обявен за кмет на общината. Според закона до провеждането на нови избори, Общинският съвет трябва да назначи временно изпълняващ кмет на Панагюрище, пише БНТ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати