Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Опасните отпадъци край Червен бряг са над 180 тона, разобличаващи документи за Бобокови

Закон и ред

Опасните отпадъци край Червен бряг са над 180 тона, разобличаващи документи за Бобокови

Снимка:

Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, заровени край Червен бряг, да надхвърли 180 това, съобщиха от Прокуратурата. В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

Разследването е срещу братята Пламен и Атанас Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков и други длъжностни лица.

продължават да се извършват следствени действия, а именно оглед на местопроизшествие в гр.Червен Бряг, местност „Лъката“, в имот ,където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци, за които в хода на разследването е установено, че са опасни такива. Същите са били предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността „Лъката“.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

Прокуратурата смята, че братя Бобокови са участвали в престъпна група, заедно с Живков и още двама бизнесмени – Николай Миховски и Айгюн Еминов, както и с бившият шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов. Прокуратурата твърди, че чрез схема, ръководена от Живков, в България са депонирани тонове опасни отпадъци от производствата на Бобокови у нас и в чужбина.Братя Бобокови отричат обвиненията и твърдят, че са предавали отпадъците на лицензирани фирми в България.  


Коментари (1)

Тома Взелев Нито един зелен не реве никъде за опропастена природа и застрашен вид!Никой не плаща,разбира се...
13.07.2020 16:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още