Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Още становища в подкрепа на кандидатурата за главен прокурор на Иван Гешев

Закон и ред

Още становища в подкрепа на кандидатурата за главен прокурор на Иван Гешев

Снимка:

Магистратите виждат „безпрецедентна атака, зад която открито прозират нечисти политико-икономически интереси“

Още становища в подкрепа на номинацията на Иван Гешев за нов главен прокурор бяха публикувани на сайта на държавното обвинение. В подкрепа на Гешев се обявиха негови колеги от окръжните и районните прокуратури в Кюстендил и Дупница, както и от РП - Горна Оряховица.

„Магистратите от Районна прокуратура Горна Оряховица считаме за свой професионален и човешки дълг необходимостта да изразим положителното си становище относно решението на Прокурорската колегия на ВСС за номиниране на г-н Иван Гешев за участие в процедурата по избор на нов главен прокурор на България“, пишат прокурорите в становището си.

"За първи път след демократичните промени в България за главен прокурор може да бъде избран магистрат от средите на прокурорите, при това номиниран единодушно от всички представители на прокурорската колегия на ВСС", пишат магистратите от Кюстендил и Дупница и предупреждават, че в опит за бламиране на кандидатурата, "е организирана безпрецедентна атака, зад която открито прозират нечисти политико-икономически интереси“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив