Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Оставиха в ареста Любенов, предизвикал катастрофата на Околовръстния път на София

Закон и ред

Оставиха в ареста Любенов, предизвикал катастрофата на Околовръстния път на София

Оставиха в ареста Любенов, предизвикал катастрофата на Околовръстния път на София - Tribune.bg
Снимка:

Съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Димитър Любенов, който предизвика катастрофата на Околовръстното шосе в София, при която загина 64-годишен френски гражданин, съобщава БГНЕС.

Съдът намира, че има обосновано предположение за извършеното престъпление, а именно от Димитър Любенов, както и че са налице съответно и предпоставки, които потвърждават другите две – да се укрие и да извърши друго престъпление.

Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстния път, карал с 200 км/ ч и има 29 фиша

На този етап делото е в досъдебна фаза, т.е. всичко, което се случва по отношение само и единствено на мярката за неотклонение на обвиняемия първо ще минава през Софийския градски съд (СГС).

Димитър Любенов има правото да обжалва задържането си под стража.

Оттук нататък следва колко бързо прокуратурата и разследващите ще си свършат работата да напишат обвинителния акт и да го внесат в съда. Всички въпроси, свързани с това кога ще бъде внесено делото в съда се отнасят към СГП, които са наблюдаващи по случая.

Тежка катастрофа на Околовръстното в София, има загинал (ОБНОВЕНА)

Димитър Любенов му бе поставена мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 27 септември заради причинената два дни по-рано катастрофа. На 25 септември 39-годишният мъж, с общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя, управлявайки автомобил „Порше”, удари излизащ от локалното платно „Форд”. От удара загина 64-годишен френски гражданин, а 62-годишна жена се озова в болница с опасност за живота.

От взетата кръвна проба на обвиняемия, се установи, че Любенов има наличие на 1,73 промила алкохол в кръвта, като е установено и присъствие на кокаин.

Автотехническата експертиза установи, че Любенов е управлявал автомобила си със скорост 195 км в час при ограничение на отсечката от 80 км.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати