Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. „Парична гаранция“ за свободата на петима от задържаните при акцията във Фонд „Земеделие“

Закон и ред

„Парична гаранция“ за свободата на петима от задържаните при акцията във Фонд „Земеделие“

Парична гаранция за свободата на петима от задържаните при акцията във Фонд Земеделие - Tribune.bg
Снимка:

Решението на Специализирания съд е окончателно

Петима от задържаните по време на акцията в Държавен фонд "Земеделие" са с наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура. Днес на двама от обвинените служители от Фонда са наложени парични гаранции – по 6000 лева. Решението на Специализирания съд е окончателно. Вчера на трима от обвинените по делото бяха наложени гаранции съответно от 26 000 лв, 10 000 лв. и 7 000 лв.

Преди дни Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петимата служители. Четирима от тях са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление - неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица.

Петият служител е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група. Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителния директор на Държавния фонд „Земеделие“ Калоян Костадинов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати