Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Първи данни на МВР от ситуационния център за изборите

Закон и ред

Първи данни на МВР от ситуационния център за изборите

Първи данни на МВР от ситуационния център за изборите - Tribune.bg
Снимка:

Над 15 500 служители са ангажирани с изборния процес

Излязоха първите данни от ситуационния център за изборите на Европейски парламент на МВР. Криминогенната обстановка на територията на страната е спокойна. Над 15 500 служители на МВР са ангажирани с изборния процес.

Охрана на границата

Оперативната обстановка в зоните за отговорност на РДГП е нормална. Трафикът през ГКПП на границите на страната е с нормална интензивност на пътникопотока. В охраната на избирателни секции са ангажирани 499 служители на ГДГП.

Пожарна безопасност

В процеса на осигуряване на пожарната безопасност на обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите в оперативния център на РДПБЗН – Велико Търново е получен сигнал за прекъсване на електрозахранването в избирателна секция в Свищов. Екип е пристигнал на място и е осигурил електрогенератор, с който е възстановено електрозахранването на машината за гласуване и копирната машина в избирателната секция. Извършени са ремонтни дейности, след което към 09.00 ч. е възстановено електрозахранването на секцията от електропреносната мрежа.
За участие в охраната на избирателните секции към ОДМВР са придадени 1832 служители от РДПБЗН.

Български лични документи

От 07.05.2019 г. до 23.05.2019 г. служителите на Дирекция „Български документи за самоличност“ в столицата и в страната са приели общо 34 879 заявления и са издали 41 566 лични карти.
До 10.00 ч. на 26.05.2019 г. са издадени 46 удостоверения при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност и липса на възможност да бъде издадена нова лична карта.
От 21.05.2019 г. до 10.00 ч. на 26.05.2019 г. от СДВР и ОДМВР общо са издадени 476 удостоверения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати