Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Първи свидетели по делото „Семерджиев” – полицайката Симона Радева и военен прокурор

Закон и ред

Първи свидетели по делото „Семерджиев” – полицайката Симона Радева и военен прокурор

Първи свидетели по делото Семерджиев – полицайката Симона Радева и военен прокурор - Tribune.bg
БГНЕС

Симона Радева – бившата полицайка, която бе обвинена, че е помагала на Георги Семерджиев се яви на разпит в първото дело за жестоката катастрофа на бул. „Черни връх” в София.

Тя отказа да говори пред журналистите преди заседанието, а лицето ѝ беше скрито с маска, черни очила, шапка и качулка. 

Прокуратурата има данни, че Георги Семерджиев е потърсил полицайката Радева по телефона след катастрофата, защото ключовете за дома му са останали в автомобила след бягството му. Вместо да го арестува за двойното убийство, тя му е донесла стълба, за да може мъжът да се прибере в дома си.

„От бул. Джеймс Баучер в посока бул. Арсеналски с таксито си се престроявам за ляв завой, преминах на зелено. В ляво има пешеходна пътека, на нея имаше много пешеходци, които пресичаха. След секунди се чу зверски удар. Не чух звук от натискане на спирачка. Имах болки в ребрата, краката, но това бяха дребни неща. Дойде екип на бърза помощ, прегледа ме и ме попита дали имам нужда от хоспитализация, аз отговорих, че нямам. Видях и хора, които снимаха произшествието”. Това заяви таксиметровият шофьор Иван Овчаров, един от свидетелите и пострадал от катастрофата, причинена от Семерджиев, цитиран в БГНЕС.

Прокурор Адалберт Кръстев беше повикан като свидетел, защото изненадващо се оказа сред първите участници в огледа на местопрестъплението на 5 юли.

Пред съда Кръстев заяви, че е пътувал по бул. „Черни връх”, когато се е чул трясъкът от катастрофиралия джип на Семерджиев, но не е видял момента на сблъсъка - по шума предположил, че е избухнал взрив. Той твърди, че е решил да спре на мястото на инцидента, когато е забелязал пристигащ патрулен автомобил.

„Слязох до първото момиче да видя какво се случва с нея, имаше още едно момче – 170 см високо, след което дойдоха двама лекари да помагат, много хора гледаха, снимаха, но не помагаха. Беше наистина огромна трагедия. След това дойдоха много полицаи, отидохме до колата и видяхме, че до нея има сигнална лампа и палка. На предната седалка имаше мъжка чанта, пристигнаха полицаите, започна огледът, затвориха параметъра и всичко продължи. Завихме автомобила, задната част на автомобила беше разцепен на две”, заяви още Адалберт Кръстев.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети