Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пепи Еврото се издирва с Европейска заповед за арест

Закон и ред

Пепи Еврото се издирва с Европейска заповед за арест

Пепи Еврото се издирва с Европейска заповед за арест - Tribune.bg
Снимка:

Това означава ли, че той все пак е жив?

Към момента Петьо Петров е издирван с Европейска заповед за арест, на базата на която е обявен за издирване в Шенгенската информационна система и по канала на Интерпол. Информацията за издирването е видима за полицейските служителите на държавите–членки на Шенген и Интерпол, съобщават от МВР.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че на този етап не може да се потвърди разпространената в медиите информация за настъпила смърт в Обединените арабски емирства на бившия шеф на столичното следствие Петър Петров:

"На няколко пъти получаваме такава информация. От "Интерпол" все още нямаме, но през Консулска служба, до момента, тази информация не се потвърждава. Ако не всеки ден, през ден получаваме информация, свързана с казуса. До момента нямаме потвърждаване на тази информация, която излезе в медиите".

Срещу Петров има издадена европейска заповед за арест. Обявен е за международно издирване през Шенгенската информационна система. Той е с повдигнати обвинения по делото "Осемте джуджета", а преди това бе разследван и за изнудване и незаконни записи.

В общодостъпната страница на Международната организация на Интерпол заповедта не е публикувана.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати