Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Петимата „ало измамници” от Горна Оряховица и София остават в ареста

Закон и ред

Петимата „ало измамници” от Горна Оряховица и София остават в ареста

Петимата ало измамници от Горна Оряховица и София остават в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Предстои румънските власти да екстрадират задържаните шестима българи

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд, с което бяха наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ на петима от участниците в организирана престъпна група за телефонни измами, задържани в Горна Оряховица и София.

Съдът отхвърли исканията на защитниците за изменение на мерките им в по-леки като прие, че са налице достатъчно доказателства за обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има реална опасност да извършат друго престъпление.

Съдебният състав прие тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че е налице и опасност обвиняемите да се укрият, като изтъкна факта, че един от другите шестима участници в групата, задържани в Румъния, е имал наложена забрана да напуска страната по друго производство, но се е оказал в северната ни съседка.

Предстои румънските власти да приключат процедурата по екстрадиция на задържаните там с Европейска заповед за арест шестима български граждани и да определят дата на предаването им на българските съдебни органи.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд не подлежи на обжалване.

За последните месеци организираната престъпна група е успяла да извърши "ало измами" за над 2 милиона лева. Задържаните са действали основно от територията на Румъния, а в населените места, където са жертвите, са изпращали само куриери, които да взимат парите. Най-много измами са извършени на територията на София и Варна. Само през последните два месеца измамниците са прибрали над 150 000 лева от възрастни хора. Голяма част от „ало измамниците“ са били в роднинска връзка, включително и „мулетата“, които са пренасяли парите от жертвите до групата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати