Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Певицата ЛиЛана остава в ареста

Закон и ред

Певицата ЛиЛана остава в ареста

Снимка:

Брат ѝ Скилър е с гаранция от 100 000 лв.

Специализираният наказателен съд определи "Задържане под стража" за двама от тримата обвинени за незаконно усвояване на евросредства по Програма "Инвации и конкурентноспособност", за които Специализираната прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение.

Задържани под стража са ръководителят на групата М.Д. - Мартин Димитров, и Л.Д. - Лиляна Деянова, по-известна като певицата ЛиЛана.

На А.Д.- брата на изпълнителката, бийтбоксъра Александър Деянов, популярен с псевдонима Скилър (SkilleR), съдът определи парична гаранция от 100 хиляди лева.

Лицата бяха задържани в събота при специализирана операция на СДВР и ДАНС, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Иззети са сървъри, компютри и др.

Групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата. Те са декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност.

Реално, софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още