Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пламен Георгиев е подал молба до ВСС да бъде възстановен като прокурор

Закон и ред

Пламен Георгиев е подал молба до ВСС да бъде възстановен като прокурор

Снимка:

Вчера парламентът прие оставката на шефа на Антикорупционната комисия

В понеделник ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС. Единствената точка в дневния ред ще бъде молба от Пламен Георгиев Димитров за възстановяване на длъжност „прокурор” в Специализираната прокуратура, съобщиха от ВСС.

Вчера парламентът прие оставката на шефа на Антикорупционната комисия в негово присъствие. Пред медиите Георгиев заяви, че проверката на НАП доказва, че той не е извършил нито едно нарушение, но в крайна сметка е подал оставка от чисто морални съображения.

След като оставката му бе приета самият Георгиев съобщи, че иска да се върне в прокуратурата. „Аз съм си прокурор“, посочи той.

Медийната атака срещу него започна през април месец. Още тогава той излезе в дълъг отпуск, за да не пречи на разследването. Самият Георгиев обясни, че е изчакал с подаването на оставката си, за да приключи проверката на НАП.  

 


Коментари (1)

К. К. Подал е молба да бъде възстановен като прокурор в Специализираната Прокуратура! Тия, дето скалъпиха "Терасагейт" да му мислят! Шоуто тепърва предстои... Аз бих им казал - "Хитрата сврака - с двата крака!" и "От трън, та на глог"!!! :)
01.08.2019 12:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още