Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. По 5-6 полицаи на ден се заразяват с коронавирус, СВДР намалява охраната на протеста

Закон и ред

По 5-6 полицаи на ден се заразяват с коронавирус, СВДР намалява охраната на протеста

Снимка:

Столичната дирекция на вътрешните работи ще намали броя на полицаите, които охраняват антиправителствените протести. Средно на ден по петима служители на реда се оказват с положителни проби за коронавирус, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция“ при СДВР комисар Радослав Стойнев по време на извънреден брифинг, предаде БГНЕС.

„Имаме проблем предвид епидемичната обстановка с доста случаи на служители с положителни проби за коронавирус. Налага се да карантинираме служители, които са били в близки контакти с колегите си, затова обстоятелствата налагат да се предприемат мерки, сред които ограничаване на полицейския ресурс в охраната на протестите. Няма тежки случаи, има положителни проби, спазваме всички правила за карантиниране на колегите, грижим се за здравето им. Редуцирането на полицейския състав ще натовари останалите полицаи, охраняващи протестите, но ситуацията е такава. Надявам се да проявят разбиране. Основно служители от охранителните части на СДВР са, средно по пет случая на ден се установяват като новозаразени. Апелирам към служителите да носят маски и на открито, въпреки че не е задължително“, призова Стойнев.

Към момента блокирани остават две основни пътни артерии в столицата – бул. „Цар Освободител“ и Орлов Мост. На булевардите отново е имало напрежение между водачи на МПС и протестиращи, но до стълкновения не се стигнало.

„Обръщам се към протестиращите и всички граждани да се съобразяваме и да спазваме общоприетите правила и норми, да зачитаме правата на хората, които имат друго мнение и не са съпричастни с протестите. Жителите и гостите на столицата призовавам в късните часове да не се придвижват с колите си в центъра, защото ще попаднат в задръствания. А ако попаднат – да са търпеливи, правим всичко възможно да осигурим обходни маршрути, призова още началникът на отдел „Охранителна полиция“ при СДВР.  


Коментари (8)

РУМЕН РАДЕВ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА НИВОТО НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ! БЪЛГАРИЯ ОСТАВА БЕЗ ПОЛИЦИЯ МОЖЕ БИ ТОВА Е ЦЕЛЯЛ-БЕЗЗАЩИТНА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ЛЕСНА ПЛЯЧКА НА МУТРИТЕ НА РУМЕН РАДЕВ! ОСТАВКА, РАДЕВ! РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ ДА СПАСЯТ СЕМЕЙСТВАТА СИ ОТ ХИЩНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЪГОВЕ ОКОЛО РУМЕН РАДЕВ! СИНДИКАТИТЕ(КНСБ И ПОДКРЕПА) ДА ПОЕМАТ РОЛЯТА НА ОБЕДИНИТЕЛИ НА БЪЛГАРИТЕ! ДА ИСКАТ ОСТАВКАТА НА РУМЕН РАДЕВ, ЗАЩОТО ТОЙ С ПОДРИВНАТА СИ ДЕЙНОСТ,ОТКЪДЕСПРЯМО РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ СМЪКНА БРУТНИЯ ПРОДУКТ С 5%!
01.08.2020 17:32 / Отговор
Дрън дрън да си подават оставките, и протестите ще спрат. А това с коронавируса е една измама. Да дезинфекцират болниците, градския транспорт, магазините, паспортните служби, полицията, автомобилите на полицаите и т.н. Вирулентността на вируса е намаляла.
01.08.2020 18:18
Смъкна го главния мафиот и крадец Борисов. Къде се скри? Радев не отговаря за бюджета, няма икономическа власт, анадъму?
01.08.2020 18:20
РУМЕН РАДЕВ СЪС СВОИТЕ ПРОТЕСТИ СЕЕ ЗАРАЗА И БОЛЕСТИ СРЕД БЪЛГАРИТЕ. ЦЕЛТА:УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ И ДА ОТВОРИ МЯСТО ЗА РУСКИ ЧЕЧЕНЦИ, ДАГЕСТАНЦИ И ТЯМ ПОДОБНИ РУСКИ ЧЕРКЕЗИ, КОИТО ЩЕ ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ В НОВАТА СИРИЯ!! ПОМНЕТЕ ТЕЗИ ДУМИ!
01.08.2020 19:10 / Отговор
Ник Докога полицията ще охранява боклуците на престъпника Бошков И безродника Радев .Докога тези метежи в центъра на столицата ни Посланиците на ЕС знаят кои стоят зад тези боклуци кой ги финансира, и какъв е залога в момента за бъдещето на България.
Мвр и правителството да не се съобразяват с тези бандити а да арестува и вкарва в следствието . Спазване на политическа коректност в момента е пагубно.Заложена е на карта просперитета и бъдещето на страната ни.
01.08.2020 19:13 / Отговор
Комунистическите кръгове Около Румен Радев търсят РЕВАНШ:ЗАМЕНИХА "ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ" с МУТРИ ВЪН!" Протестиращите" (всъщност партизанските терористи, наследници на атентаторите на църкви и мандри) не викат ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ. Бих казал ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ВЪН ОТ ЕВРОПА! МАРШ КЪМ СИБИР, ДУБАЙ, ЮАР!!!
01.08.2020 19:47
Ха-ха Хайде бе? Колко са полицаите? Какъв процент се заразяват? И нали носят маски? Каквото и да правят и с клизма няма да увеличат разпространението. Става, както казваше Мангъров. Ще премине през народа и ще затихне.
А полицията не охранява протестите, а Борисов и другарчетата му.
01.08.2020 22:24 / Отговор
Снощи като бяха оградили буса на майките, нито един полицай нямаше маска, нито пък шлем за предпазване. Да се сърдят на простите си фашизоидни началници. Аз уважавам труда на полицаите, но да изпълняват такива малоумни заповеди, е голям проблем.
02.08.2020 10:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още