Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Погребват застреляния племенник на Гала

Закон и ред

Погребват застреляния племенник на Гала

Погребват застреляния племенник на Гала - Tribune.bg
Снимка:

Полицаят, кой е стрелял - с 15 години стаж в системата

Днес ще бъде погребението на 23-годишният Георги Пенев, който беше застрелян в САЩ от полицай. Инцидентът с племенникът на телевизионната водеща Гала стана в предградието на Бъфало Фредония.

Полицаят, стрелял по българина, е Нейтън Скривън – офицер с 15-годишен стаж. Негови колеги казват, че това е първият инцидент с фатален край с негово участие. В момента той е в платен отпуск, докато тече разследването, пише BG VOICE. Изданието се свързало с неговия адвокат Томас Х. Бъртън.

Защитникът разказал, че Скривън е носил камера на тялото си, която е запечатала инцидента. “Не съм гледал видеото, но говорих с няколко души, които са. То показва ясно, че човекът, който е прострелян, не се е подчинил на няколко команди да пусне оръжието. Има запис на полицая, който се опитва да го накара да пусне ножа. Но той е замахнал към полицая с острието вътре в къщата, след което ги е подгонил навън. В крайна сметка полицаят е стрелял няколко пъти, за да спре заплахата.” Така адвокатът разказва случая.

Прокуратурата в окръг Чатакуа, щата Ню Йорк е започнала проверка.

Семейството научава за инцидента по телефона. Във Facebook сестра му Мария споделя: “Събудиха ме с телефонно позвъняване в 2 ч. през нощта. Един полицай ми каза, че брат ми Джордж е прострелян 4 пъти в областта на гръдния кош от служител на полицията. Адвокатът на полицая каза, че полицаят няма да бъде подведен под отговорност, защото се чувствал застрашен… Е, такива са законите – брат ми е мъртъв, а отговорност няма кой да поеме.”

Според полицията униформените отишли по сигнал до къща в града. На втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Той отказал да отвори, но после излязъл срещу полицията с нож. Тогава срещу него било стреляно. На убития са взети проби за наркотици и лекарства.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати