Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Постоянен арест за афганистанци и трафиканта им, хванати край ГКПП Олтоманци

Закон и ред

Постоянен арест за афганистанци и трафиканта им, хванати край ГКПП Олтоманци

Постоянен арест за афганистанци и трафиканта им, хванати край ГКПП Олтоманци - Tribune.bg
Снимка:

По искания на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе мерки за неотклонение спрямо обвиняеми за извършени престъпления в района на ГКПП Олтоманци.

Заловиха микробус с мигранти в района на ГКПП Олтоманци

На 01.09.2022 г. 29-годишният Г.М. противозаконно подпомагал 14 мигранти от Афганистан да преминават през територията на страната. За превоза им той използвал лекотоварен автомобил, „Форд“.

С действията си мъжът целял набавяне на имотна облага. Водачът и чуждестранните граждани са били задържани при проверка в района на ГКПП Олтоманци.

С постановление на Районна прокуратура – Кюстендил всички те са привлечени в качеството на обвиняеми за извършените от тях престъпни деяния.

При разглеждане на исканията за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ срещу обвиняемите съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за виновността им.

От събраните по делото доказателства става ясно, че чужденците са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.

Налице е опасност те да се укрият или да извършат престъпление.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети мигранти, ГКПП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати