Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пострадалите мигранти на „Тракия“: Гумата експлодира (СНИМКИ)

Закон и ред

Пострадалите мигранти на „Тракия“: Гумата експлодира (СНИМКИ)

„Гумата експлодира, колата удари мантинелата“. Това каза пред БГНЕС един от мигрантите от катастрофиралия микробус тази сутрин на АМ "Тракия" до Чирпан.

„Колата катастрофира, получихме наранявания“, допълва още Мохамед. Той признава, че е от Афганистан.

Поредна гонка с мигранти, има загинал и много ранени (ОБНОВЕНА)

Момчето обясни, че е на 16 години, а над 40 мигранти са се возили в катастрофиралия микробус.

Всички оцелели мигранти са настанени в болницата в Стара Загора.

„Тридесет мигранти от общо 46 афганистански граждани, пътували в катастрофиралия на АМ "Тракия" (край Чирпан) товарен бус, са транспортирани за оказване на медицинска помощ в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ - Стара Загора. Двадесет и шест от пострадалите остават за лечение в университетската болница, на други четирима е оказана необходимата медицинска помощ и са освободени от болнично лечение. Към момента няма опасност за живота на нито един пациент“. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Сред пострадалите е и дете на около 11 г., хоспитализирано в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, с комоцио, без загуба на съзнание. На детето е направен скенер, който показва, че няма животозастрашаващи увреждания. Друг пациент е с фрактура на бедро, заради което ще бъде опериран. Операция е извършена на пациент с травма на ръката. Двама от пострадалите са с пневмоторакс, а един е със счупен втори шиен прешлен, неналагащо оперативна намеса.

Здравният министър посочи, че в лечебното заведение, за да бъде оказана навременна медицинска помощ на всички ранени, на работа са останали и лекарите от нощната смяна.

След сигнала за инцидента на място веднага са се отзовали шест екипа на спешна медицинска помощ – 3 от ЦСМП Стара Загора, 2 от ФСМП Чирпан и 1 от ФСМП Братя Даскалови.

Очаквайте подробности.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети мигранти, Тракия
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети