Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Овладян е пожарът в Благоевград, но щетите са огромни (ОБНОВЕНА+СНИМКИ)

Закон и ред

Овладян е пожарът в Благоевград, но щетите са огромни (ОБНОВЕНА+СНИМКИ)

Овладян е пожарът в Благоевград, но щетите са огромни (ОБНОВЕНА+СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Голям пожар гори в центъра на Благоевград. На място има екипи на пожарната и полицията, съобщава Фокус. 

По неофициална информация огънят е тръгналкъм 6.30 ч. от ел.табло в нощен клуб. След това, въпреки 4-те пожарни екипа, включително и авто-стълба, пожара обхваща и унищожава напълно „Купола“.

 Към 8.15 ч. огънят тръгва към залепените за „Купола“ жилищни помещения, но пожарникарите гасят от терасите на живущите там. Пожарните автомобили са локализирани от трите страни на сградата.

Четвърти час продължава гасенето на пожара в района на "Купола" в Благоевград, изпепелил нощни заведения и банков клон. 

„На място има 6 противопожарни автомобила и около 20 огнеборци, които продължават борбата със стихията. Горят подпокривни пространства, но потушаването на пожара е затруднено, тъй като те са обшити с медна ламарина. Пострадали хора няма, няма опасност и за жилищата“, обясни директорът на РДПБЗН-Благоевград, комисар Георги Пармаков. Той на този етап каза, че не са наема да каже откъде е тръгнал пожара.

Нанесени са огромни материални щети, а по думите на очевидци, всеки момент изгорялата конструкция на „Купола” ще падне. В сградата се помещават още магазин за солени и сладки изделия, дискотека и банка.

Освен горящата сграда, огънят е обхванал и две съседни, една от които е жилищна. Хората са евакуирани. На мястото на инцидента освен пожарни екипи и полиция, има и представители на Община Благоевград.

„Купола“ наричан от благоевградчани „Шапката на Франциско“, беше построен за посещението на дипломатическия корпус през 1987 г. . През годините той е бил нощен клуб, а през последните години в него се помещава и банков клон.

Това е най-големият пожар, вилнял в Благоевград до днес.

пожарпожар

пожарпожар

пожарпожар


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети