Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пращат до няколко дни в Узбекистан искането за екстрадиция на Илиян Тодоров (ВИДЕО)

Закон и ред

Пращат до няколко дни в Узбекистан искането за екстрадиция на Илиян Тодоров (ВИДЕО)

Това стана ясно след среща на Иван Гешев с близките на Кирил Въжаров и Васил Александров

Главният прокурор Иван Гешев е уверил близките на Кирил Въжаров и Васил Александров, че до няколко дни искането за екстрадиция на осъдения за убийството им през 2009 година Илиян Тодоров ще бъде изпратено до властите в Узбекистан. Това е станало на среща на Обвинител номер едно с бащата на Кирил - Михаил Въжаров и сестрата на Васил - Мирослава Александрова.

„Главният прокурор Иван Гешев ни увери, че молбата за екстрадиция на Илиян Тодоров е била подписана. Увери ни, че се превежда и до 2-3 дни ще бъде пратена на узбекската страна”, заяви Михаил Въжаров. „Работи се усилено и правят всичко възможно по най-бързия начин да го докарат в България. Видеоразговорът между двамата главни прокурори още не е проведен. По нашите закони е 60 дни на отговор от нашата държава, но за Узбекистан не знам, но те ще кажат как ще протече случая”, добави той.

Въжаров обясни, че до края на седмицата българската прокуратура ще е готова с превода на руски език на над 200 страници материали по делото за убийството и изрази надежда те да бъдат предадени в най-кратък срок. 

Срещата е била по покана на Гешев, който се е извинил на близките на убитите момчета, че са научили за задържането на Илиан Тодоров от медиите, а не от прокуратурата, каза Михаил Въжаров.

На въпрос опасява ли се, че Тодоров може да се опита отново да се укрие, той отговори:

„Всичко навсякъде може да се случи. Защо да не може, в крайна сметка, чужда страна, родители, които имат възможности, всичко навсякъде може да се случи. Той и в България може да изчезне. Отвсякъде, видяхте, че няма невъзможно”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети