Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Правосъдното министерство започва проверка как Петър Ненов е чатил с Бобоков от затвора

Закон и ред

Правосъдното министерство започва проверка как Петър Ненов е чатил с Бобоков от затвора

Снимка:

От правосъдното министерство започват проверка за това как лишеният от свобода Петър Ненов е имал достъп до мобилен телефон зад решетките, съобщава БНТ. Проверката е разпоредена от правосъдния министър Данаил Кирилов.

Това става, след като от прокуратурата разпространиха нови чатове между Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов. Бобоков е комуникирал и с осъдения в Румъния за данъчни престъпления Петър Ненов.

Петър Ненов е от Свищов, но дълги години живее в Румъния. Там е бил администратор на фирма, занимаваща се с търговско посредничество. Според румънската прокуратура от края на 2003 г. до средата на 2004 г. е ощетил румънския държавен бюджет с над 2 милиона евро, чрез укриване на данъци и такси.

В края на септември 2014 г. Върховният съд на Румъния го осъжда окончателно на 6 години затвор и 10 дни по-късно Ненов се прибира в България. В средата на ноември 2018 г. е задържан у нас по Европейска заповед за арест, издадена от властите в Букурещ, за излежаване на присъда.

Според източници на БНТ от МВР, при задържането си Ненов е представил фалшива румънска лична карта с чужда самоличност и твърдял, че е румънски гражданин.

Приведен е в затвора в София, където се намира и в момента. Оказва се, че именно от затворническата килия, през последните месеци, Ненов активно разменя съобщения с Пламен Бобоков и търси съдействие да бъде помилван от президента.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още