Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След последните чатове: Президентството отрича за процедура за помилване на Петър Ненов

Закон и ред

След последните чатове: Президентството отрича за процедура за помилване на Петър Ненов

Снимка:

В президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов, информация за когото разпространява прокуратурата. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

По-рано днес от прокуратурата разпространиха чатове на Пламен Бобоков със секретаря на президента Пламен Узунов. Бобоков е водил кореспонденция и с „Pepi-Ro“ – български гражданин П.З.Н, който е осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода.

На 07 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на П.Б. снимка на писмо, адресирано до президента на Република България от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин П.З.Н.

Осъден в Румъния търсел помилване от Президентството през Бобоков и Узунов

„В Администрацията на президента не е постъпвала молба за помилване от г-н Петър Ненов в резултат на което процедура за помилване не е стартирана. На два пъти – през март 2015 г. и през април 2020 г. в президентската институция са постъпвали писма от Българския демократичен съюз в Румъния /БДС/, с които се застъпват по различни поводи за почетния си председател Петър Ненов. Тези писма не могат да бъдат основание за начало на процедура по помилване, за което с официално писмо е уведомена и БДС“, посочват още от Президентството.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още