Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Преди дни: Убитият в Костенец не е пуснал полицаите да проверят къщата му

Закон и ред

Преди дни: Убитият в Костенец не е пуснал полицаите да проверят къщата му

Шести ден издирват Стоян Зайков, Костенец е под блокада от органите на реда

Убитият в Костенец не е допуснал органите на реда да претърсят къщата му. 42-годишният Валентин Петров, който беше намерен мъртъв вчера, е обяснил на полицаите, че сам ще провери къщата си. Това стана ясно на брифинг днес, на който подробности по случая дадоха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и директорът на ОДМВР-София ст. Комисар Николай Спасов. Валентин Петров се държал спокойно пред униформените и не е давал индикации за някакви притеснения, което може да води на мисълта, че е бил помагач на издирвания Стоян Зайков.

„Към момента няма категорични доказателства, че убийствата са извършени от един и същи човек. Те са били съседи, имат роднинска връзка", уточни Иванов. По думите му, оръжията на двете убийства – това, с което е простреляна Милена, и това, с което е убит Валентин, са различни.

Пряк конфликт и сигнали за дрязги между двамата не е имало. В последните години са били на "Здравей–Здрасти". "По късно днес ще имаме конкретика за причината за смъртта, това ще кажат патоанатомите. Нямаме конкретни данни дали Зайков е свързан с това убийство", обясни старши комисар Николай Спасов.

Намереният убит мъж вчера е трети братовчед на Зайков и е живеел в близост до дома му. Открит е с огнестрелна рана в брадата. Убитият е бил разпитан дни след убийство на Милена. Няма данни той да е имал отношения с убитата преди това жена.

По информация на органите на реда Валентин Петров е живеел сам. Разведен е. Има дете. През деня е бил на работа. Бил забелязан за последно в 18 часа на предния ден. Направен е оглед на къщата му и са иззети веществени доказателства.

„Цяла нощ не сме спрели да работим и ще продължим, докато не бъде открит“, каза Иванов.

Разследващите издирват Стоян Зайков от 10 май, когато беше намерен трупът на убитата му бивша партньорка Милена Шишкова. Костенец е под блокада от силите на реда.

Главен комисар Иванов призова гражданите, ако видят нещо съмнително да не предприемат нищо, а да потърсят органите на реда и да не поемат излишни рискове.  


Коментари (2)

Коментар Гербаджии да не играят по свирката на Белевци, Христоивановци, Тафровци и и.н. , защото тези пак ще ги изхързулят, ще се залепят за тях и ще им пият кръвчицата
16.05.2019 16:13 / Отговор
Васил Иванов Гледам БТВ, чета и сайтовете споменати в публикацията. Тези медии освен за връщане на комунизма за нищо друго не говорят. Ако някой не знае в северната част на корейски полуостров има само една държава - Корейска Народно Демократична Република. Д а ви е честито!
16.05.2019 16:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив