Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Предотвратени са блзио 300 опита за нелегално преминаване на границата ни

Закон и ред

Предотвратени са блзио 300 опита за нелегално преминаване на границата ни

Снимка:

279 опита за нелегално преминаване на българската граница е предотвратила Гранична полиция за последните 24 часа. По-голямата част от опитите са на българо-турската граница, съобщава БНР.

186 са опитите за нелегално преминаване на мигранти са от българо-турската граница, а 93 от Гърция.

В част от случаите групите мигранти сами се връщат обратно, когато видят патрулите на Гранична полиция. Бившият вътрешен министър Христо Терзийски, който е член на вътрешната комисия в парламента обясни, че натискът в момента е завишен сериозно.

„Данните на Гранична полиция показват, че основните групи от хора, които се опитват да преминат нашата граница, са от Афганистан“.

Терзийски изнесе и информация за случай преди по-малко от два месеца, когато голяма група мигранти са минали през нашата страна и са задържани чак в Сърбия.

„Група от над 80 човека, нелегални мигранти от афганистански произход, и за тях е уведомена по съответния ред и нашата главна дирекция „Гранична полиция“. Това е случай за първи път от 2015 година да се задържи такава голяма група от нелегални мигранти“.

В София късно снощи е заловена група мигранти от Сирия в столичния квартал „Младост“. Те са предадени на дирекция „Миграция“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още