Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Предозиране: Семерджиев се измъкнал, защото гривни и часовник пречели да му се сложат белезници

Закон и ред

Предозиране: Семерджиев се измъкнал, защото гривни и часовник пречели да му се сложат белезници

Предозиране: Семерджиев се измъкнал, защото гривни и часовник пречели да му се сложат белезници - Tribune.bg
Снимка:

Това коментира в „Здравей, България” вътрешният министър Иван Демерджиев

Нелепо било обяснението защо Георги Семерджиев е успял да избяга от полицаите дни преди тежкия инцидент със загинали момичета на столичния бул. Черни връх”. Тогава той е бил спрян и са извикани служители на 7 РУ. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев в „Здравей, България” по Нова тв.

„Имал накити - гривни и часовник, които пречили да му бъдат сложени белезниците. Трябвало да ги свали в колата. Докато свалял тези накити от ръцете си, успял да се измъкне. Мисля, че бяха двама служители, които са го подгонили. Целият низ от събития не ми звучи реалистично”, добави той.

Рокадите в МВР не са свързани изцяло със случая „Семерджиев”, коментира още Демерджиев, който уточни, че са се „натрупали много инциденти”. Той допълни, че предложенията за хората, които да бъдат сменени, са дошли от професионалното ръководство на СДВР.

„Един ръководител на това ниво - в районното управление, трябва да създаде такава организация и контрол по отношение на служителите си, че да не допуска инциденти. Недопустимо е полицейски служители да шофират след употреба на алкохол. Имаше опит този случай да бъде прикрит. Знаете случаите „Семерджиев” и „Любенов”. Те са поредица”, добави той.
 Демерджиев уточни, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали „чадър” върху някого. „Проверката е много обемна. Бяха проверявани двама служители, после станаха 40. Разгърнахме проверката и на по-високо ниво - по отношение на ръководните кадри. Въведохме принципа да се търси отговорност от извършилия нарушение”, каза още министърът.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати