Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Президентският съветник Пламен Узунов вече е обвиняем

Закон и ред

Президентският съветник Пламен Узунов вече е обвиняем

Снимка:

Разследването е длъжностни престъпления и търговия с влияние

Президентският съветник Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи защитата му. Той беше арестуван вчера по разследването за търговия с влияние вчера.

Узунов е задържан за 72 часа в ареста. Обвинен е, че се е сговорил с Пламен Бобоков да извършва престъпление по служба. Подробности ще станат ясни малко по-късно.

По обед се очаква със същото обвинение да се сдобие самият Пламен Бобоков, който вчера беше задържан.

Разследването се води по чл. 321, ал. 6 от НК за престъпен сговор за извършване на длъжностни престъпления и търговия с влияние.

Прокуратурата показа част от доказателствата по разследването. От комуникация между Бобоков и секретаря по правните въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов се вижда обсъждане на имена за посланици. Бобоков е посочил двама дипломати – един за Алжир и един за Нигерия. Те са Румен Петров и Жоро Кираджиев. Румен Петров ръководи мисията в Алжир.

Междувременно Върховният административен съд /ВАС/ започва вътрешна проверка във връзка с разпространената от прокуратурата информация за комуникация между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков, при която е установено, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено съдебно решение на ВАС. На 27 декември 2018 г. Узунов изпратил на бизнесмена съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от ВАС. Шест дни по-късно решението става публично достояние, твърдят от прокуратурата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още