Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Узунов се измъкнал от журналистически въпроси през служебен вход на следствието

Закон и ред

Узунов се измъкнал от журналистически въпроси през служебен вход на следствието

Снимка:

Журналистите не успяха да зададат въпросите си на секретаря на президента Румен Радев. Пламен Узунов беше на разпит в Националното следствие, защото предоставил неверни кодове за два от трите си телефона. Пред сградата на "Г. М. Димитров" той е бил чакат от репортери, но се и измъкнал през служебен вход. Узунов е натиснал служителите на Главна дирекция "Охрана", за да напусне от изхода, който се ползва само от магистрати и служители, не и от външни лица, съобщи ПИК.

При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При изследване на втория телефон, иззет от Узунов, е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения от него.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. Установено е още, че телефонът има код за заключване. Предоставеният на водещия разследването от Узунов код не съвпаднал с реалния.  


Коментари (1)

Старшината Така го е научил началника.Той се крие от директни въпроси и отговори,като мишок.
03.07.2020 19:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още