Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. При акция в Перник е задържан мъжът ударил бивш футболист от "Миньор Перник"

Закон и ред

При акция в Перник е задържан мъжът ударил бивш футболист от "Миньор Перник"

При акция в Перник е задържан мъжът ударил бивш футболист от Миньор Перник - Tribune.bg
Снимка:

При специализирана полицейска акция е задържан синът на прокурора, който счупи челюстта и прати в "Пирогов" 61-годишния бивш футболист от “Миньор Перник” Румен Андонов. Сигнали за нападения от страна на сина на прокурора е имало и преди това, съобщи Нова тв. В полицейската операция са участвали служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП.

Кметът на Перник Станислав Владимиров призова днес органите на реда да вземат спешни мерки за безопасността на града и да убедят хората, че са защитени.

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда, полицията уточнява, че на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

Първото досъдебно производство е образувано на 12 май за това, че на 9 април той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие - през месец ноември 2021 г. в заведение в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. - в близост до зала „Кракра“ в областния град.

На 29 май е започнато друго досъдебно производство, след като, според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си.

Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 часа същия ден пред заведение в центъра на областния град, като на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят младеж. Той е задържан на 12 юни, като по медицински причини, е освободен. В хода на разследването са разпитани петима души, приобщени са и записи от охранителни камери.

По информация от Районната прокуратура в Перник, трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.


Топ новини

виж още
Актуална тема