Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: Двете убийства в Бургас са дело на сериен убиец

Закон и ред

Прокуратурата: Двете убийства в Бургас са дело на сериен убиец

ДНК експертизата потвърди, че откритите останки са на изчезналата преди година брокерка

Двете убийства, които потресоха Бургас са дело на сериен убиец. Това е Станимир Рагевски. На този етап на мъжа е повдигнато обвинение за убийство, за смъртта на Юмер Мехмед. Същият е извършител на убийството на изчезналата преди една година брокерка Теодора Бахлова. След изготвената ДНК експертиза днес стана ясно, че именно нейни са откритите трупни останки. Това заявиха от държавното обвинение в Бургас.

„Тялото е престояло повече от 3 месеца в бидон с киселина и поради сложните химически процеси на разлагане, експертите трудно са могли да извлекат годен ДНК материал от трупните останки", каза зам.-апелативния прокурор Йовита Григорова.

От прокуратурата подчертаха, че са открити достатъчно останки, за да може да се каже, че принадлежат на Теодора Бахлова и коментираха, че се касае за „един масов, сериен убиец“.

По данни на обвинението смъртта е настъпила с огнестрелно оръжие, което е открито. То е било със заличени номера. Според експертизите кървавото деяние е извършено в деня на изчезването на Бахлова.

„Убийството е извършено в деня на изчезването. Изследват се взаимовръзки - стопански, финансови, имотни“, добави Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Лицето укрило останките на трупа на Юмер Мехмед – Деян Дичев също ще бъде привлечено под наказателна отговорност. Прокуратурата е започнала разследване за дейността на двамата задържани.

Ще бъдат проверени техни имоти и дейности от миналото, тъй като и двамата са с богати криминални досиета.

Станимир Рагевски е осъждан, като е излежавал и 5 годишна присъда. В момента е подсъдим и по друго дело, за което има също взета мярка за неотклонение.

Деян Дичев е многократно осъждан, дори като непълнолетен, за кражби и отклоняване от военна служба. Той също е лишаван от свобода.

При доказване на престъплението законът предвижда от 10 до 20 години лишаване на свобода.

Според разследващите по-рано стана ясно, че има данни, че Теодора Бахлова се е познавала с бизнесмена Станимир Рагевски, обвинен в убийството на 28-годишния Юмер Мехмед. 

Преди две седмици трупът на Юмер също беше намерен разчленен и захвърлен в чували в покрайнините на Бургас.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още