Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата е образувала над 700 и 113 досъдебни производства, свързани с изборни нарушения

Закон и ред

Прокуратурата е образувала над 700 и 113 досъдебни производства, свързани с изборни нарушения

Прокуратурата е образувала над 700 и 113 досъдебни производства, свързани с изборни нарушения - Tribune.bg
Снимка:

От началото на предизборната кампания - до 13.00 часа на 14 ноември 2021 г., на територията на цялата страна са образувани общо: 704 преписки и 113 досъдебни производства. Това съобщиха от Прокуратурата.

Двадесет и седем са преписките за нарушения, касаещи изборите за президент и вицепрезидент; по тринадесет от тях са образувание досъдебните производства. 677 преписки и 100 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно събрание.

По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с изборите за президент и вицепрезидент са разпределени, както следва: АП – София – 1; АП – Пловдив – 11; АП – Варна – 1.

По отношение на изборите за 47-мо Народно събрание: АП – София – 38; АП – Пловдив – 13; АП – Варна – 12; АП – Бургас – 30; АП – Велико Търново – 7. Привлечени в качеството на обвиняеми са 2 лица.

С оглед липса на събрани от органите на МВР данни за извършени престъпления са постановени 20 отказа за образуване на досъдебни производства във връзка с вота за президент и вицепрезидент, а 471 са отказите, касаещи изборите за Народно събрание.

Във всяка област на страната продължават работа и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите. След обработка на данните, които продължават да постъпват, прокуратурата ще предостави допълнителна информация.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати