Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата и институции обсъдиха безопасността по пътищата

Закон и ред

Прокуратурата и институции обсъдиха безопасността по пътищата

Прокуратурата и институции обсъдиха безопасността по пътищата - Tribune.bg
Снимка:

Заместник главният прокурор Десислава Пиронева, прокурори от ВАП и следователи от НСлС се срещнаха с представители на Министерство на вътрешните работи (МВР), на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) и на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) във връзка с инициатива за подобряване на пътната безопасност. Те коментираха, че съгласно своите законови правомощия ще осъществяват обмен на информация с оглед по-добра ефективност на анализи и последващи действия, като целта е ефективно взаимодействие във връзка с ограничаване на пътнотранспортните произшествия в страната, съобщиха от прокуратурата.

По време на работната среща бяха обсъдени правата и задълженията на лицата, които стопанисват пътища, контролът за законосъобразност на актовете на органи на местната власт и на реда, основанията и формата за извършване на нормативно установени действия. Обърнато бе внимание на влиянието на пътната инфраструктура и на техническата изправност на моторните превозни средства върху пътнотранспортните произшествия.

В хода на разговорите бе коментирана възможността прокуратурата да предоставя информация на ДАБДП за причини за пътнотранспортни произшествия по приключили досъдебни производства.

Ръководителят на ВАП предложи прокуратурата да организира и проведе обучения, подходящи за целите на процеса на управление на безопасността за движение по пътищата съобразно правомощия на различните органи. Обученията са част от продължаващата политика на прокуратурата за ограничаване на пътнотранспортни произшествия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати