Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата иска по-тежка присъда за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Закон и ред

Прокуратурата иска по-тежка присъда за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата иска по-тежка присъда за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков - Tribune.bg
Снимка:

Софийската градска прокуратура внесе протест срещу присъдата на Кристиан Николов - обвиняемия за смъртта на журналиста Милен Цветков. На 4 март Софийският градски съд (СГС) го призна за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му наложи наказание от 9 години затвор, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това, шофьорската книжка на Николов бе отнета за срок от 10 години.

СГС прие за установено, че подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост, но след употреба на нарокотици, е причинил смъртта на Милен Цветков.  

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативният съд в София да признае подсъдимия за виновен в извършване на умишлено престъпление и да му наложи по-тежко наказание. СГП счита, че събраните доказателства сочат, че на 19 април 2020 г. подсъдимият умишлено е причинил смъртта на Цветков, като е нарушил правилата за движение, вследствие на което е предизвикал тежката катастрофа.

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени след като СГС изготви мотивите към присъдата си, отбелязват от държавното обвинение.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати