Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата погна полицейски началник заради „голия обиск“ в дискотеката в Пловдив

Закон и ред

Прокуратурата погна полицейски началник заради „голия обиск“ в дискотеката в Пловдив

Прокуратурата погна полицейски началник заради голия обиск в дискотеката в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу полицейски началник от ОД на МВР в Пловдив заради случая в дискотека „Бушидо“ на 6 май.

Служителят е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения, и е превишил властта и правата си – съобщават от държавното обвинение, цитирани в БНР. То е образувано след постъпила жалба срещу полицейските служители, които задържаха няколко часа клиенти на заведението, а някои бяха събличани за проверка за наркотици.

Зам.-окръжният прокурор Галина Андреева допълни, че се разследват повече хора, но не уточни дали сред тях е директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

„Досъдебното производство по закон не се образува за лице - едно или повече, а за извършено престъпление. Действията са извършени с цел да се навреди на други хора - в случая съдържателите на заведението“, посочи тя.

Срокът на разследването е 2 месеца.

Припомняме, че вчера МВР започна дисциплинарна проверка срещу 6-ма служители на пловдивската полиция, след като приключи проверката за неправомерни действия при полицейска операция в нощния клуб. В доклада са установени нарушения на 6-ма служители на ОДМВР – Пловдив, 4-ма от които са на ръководни длъжности.

 

МВР с дисциплинарна проверка срещу полицаи за голите обиски в Пловдив

БАЗ и СЗБ настояха в писмо до Демерджиев за информация по случая с голите обиски в Пловдив

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети