Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата поиска доживотен без право на замяна за терористите от „Сарафово“

Закон и ред

Прокуратурата поиска доживотен без право на замяна за терористите от „Сарафово“

Снимка:

При атентата загинаха петима израелски туристи и един българин, който е шофирал автобус

За доживотен затвор без право на замяна за Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, подсъдими по делото за атентата на летище „Сарафово“, настояват от прокуратурата.

Това стана ясно по време на днешното заседание по делото, което навлезе във финална фаза.

Атентатът беше извършен на 18 юли 2012 в 17:23 часа на паркинга на бургаското летище „Сарафово“. Целта на атаката бяха три автобуса с израелски туристи.

При терористичния акт загинаха петима израелци, както и българинът Мустафа Кьосов, който шофираше избухналия автобус. Сред жертвите имаше и бременна жена. Ранените бяха 35, някои от които – тежко. На място бяха открити и останките на атентатора – Махамад Хасан Ел Хюсейни.

На днешното заседание стана ясно, че автобусът е взривен с 2,2 кг тротил и амониева селитра, активирани чрез електродетонатор. Взривното устройство е било конструирано още от радиоприемник и две радиостанции, декодер за радиосигнал и две батерии - една литиевойонна и една алкална.

 

По делото, обвинени в тероризъм са двамата чужденци Фарах и Ел Хадж Хасан, които се издирват в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още