Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Борисов: Откритите бомби в Пловдив са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово

Закон и ред

Борисов: Откритите бомби в Пловдив са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово

Борисов: Откритите бомби в Пловдив са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът благодари на медиите, които не са разпространявали лична информация за 16-годишното момче

„Бяха разпространени видеоматериали на бомбите, те са страховити. Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят. Те казаха, че това са чудовищни мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по- силни от тази в Сарафово“. Това разказа премиерът Бойко Борисов за случая с момчето от Пловдив, което е било вербувано от „Ислямска държава“. Премиерът присъства на връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР.

Борисов коментира и темата дали е трябвало да се оповестява случаят. По думите му не може да не се оповести подобен случай, който ще влезе за разглеждане и от съда.

„Кой е човекът, кое е семейството му – всеки може да се сдобие с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета. Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии. Благодаря им“, допълни премиерът Борисов.

По повод на лансираната тези дни идея от вътрешния министър Младен Маринов за създаването на антитеростични центрове, Борисов обясни, че е нужна концентрация на служители от различни служби. „Не че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно. Сутринта имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем готови, ще го финансираме. Имаме отделени средства, така че много тихичко ще го направим. В такива времена много малко хора трябва да работят по случаите“, каза Борисов. И допълни: „Сега по медиите тръгнаха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един, дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, докато е бил в МВР, от сутрин до вечер дава оценка на колегите. Познавам го добре колко беше хлабав. Ще му спестя името.“


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати