Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата с обвинения за двамата полицаи заради катастрофата на Околовръстното шосе в София

Закон и ред

Прокуратурата с обвинения за двамата полицаи заради катастрофата на Околовръстното шосе в София

Прокуратурата с обвинения за двамата полицаи заради катастрофата на Околовръстното шосе в София - Tribune.bg
БГНЕС

Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно, които са ескортирали Димитър Любенов преди катастрофата на Околовръстното през септември, при която загина французин, вече са обвиняеми. Малински е обвинен за получаване на подкуп от 200 лева.СГП повдигна 3 обвинения на Малински, а на Любка Гечева– 2.

Двамата са извършили престъпление по служба, защото не са изпълнили служебните си задължения, а са допуснали видимо пияния Любенов да управлява автомобил.

Малински е взел подкуп, за да не вземе проба с дрегер, както и не е оказал помощ на 4 лица, а колежката му не е осигурил безопсност на другите служители в движението и също не е  помогнал на пострадалите лица. Двамата в момента са с мярка подписка.   

Полицейските служители са отстранени от длъжност. След полицаите са спрели Любенов и са видели, че е във видимо нетрезво състояние, е трябвало да го спрат и да предприемат съответните мерки.

Обвинението на единия полицейски служител е за това, че е приел подкуп от 200 лева, но не е ясно дали с другия полицай са си ги разделили.

Назначена е автотехническа, видео и медицинска експертиза на лицата при ПТП.

Издадена е и европейска заповед за разследване до Франция, защото френската гражданка, която пострада при катастрофата се е прибрала в родината си. Там е настанена за лечение, но ще бъде разпитана.

Иззети са телефоните и на двамата служители на реда. Единият телефон е отворен, направена е експертиза и не е установена предишна комуникация. Телефонът на другия служител е със специфична марка, което означава, че трябва да бъде представен съответния код, за да може да бъде отворен, който към момента обаче не е даден.

Образувани са две дела – едното е за самото ПТП, което е причинено, а другото е срещу двамата полицейски служители.

По досъдебното производство по самото произшествие има данни, че обвиняемият е карал със 195 км в час по време на катастрофата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети