Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата се срещна с представител на ОССЕ във връзка с изборите

Закон и ред

Прокуратурата се срещна с представител на ОССЕ във връзка с изборите

Прокуратурата се срещна с представител на ОССЕ във връзка с изборите - Tribune.bg
Снимка:

Заместник - главният прокурор Даниела Машева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел „Специализиран“ във Върховна касационна прокуратура Ваня Стефанова проведоха работно съвещание с правния анализатор на Мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Ирини Скузу във връзка с изборите за 48-о Народно събрание, насрочени за 02.10.2022 г., съобщават от пресцентъра.

Целта на Мисията за наблюдение на изборите е да направи оценка доколко провеждането им е в съзвучие с международните стандарти и задължения, ангажиментите на ОССЕ и националното законодателство.

На срещата между ръководството на прокуратурата и представителя на мисията бe обсъдена организацията, която Прокуратурата на Република България е създала за спазването на закона при провеждането на изборите и ангажираността ѝ за активно взаимодействие между институциите с цел  гарантиране провеждането на честен и прозрачен вот, както и за противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите.

В хода на разговорите представителят на ОССЕ бе информиран, че за вота на 02.10.2022 г. е създадено Национално междуведомствено звено, в което влизат Прокуратурата на Република България и Държавна агенция „Национална сигурност“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети