Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата в Бургас: Италианският боклук, намерен на пристанището, не е токсичен или радиоактивен

Закон и ред

Прокуратурата в Бургас: Италианският боклук, намерен на пристанището, не е токсичен или радиоактивен

Прокуратурата в Бургас: Италианският боклук, намерен на пристанището, не е токсичен или радиоактивен - Tribune.bg
Снимка:

Крайният получател е дружество от Плевен

20-те контейнера отпадъци от Италия, намерени на пристанище БФМ Порт Бургас, не са токсични, нито радиоактивни, заявиха на брифинг от Прокуратурата в Бургас.

Товарът е деклариран като пластмасов и каучуков отпадък, но сред него е намерен текстил и метал.

При проверките е потвърдено, че изпращачът и получателят на контейнерите боклук в Бургас и Варна са идентични. Изпращач на контейнерите е италианското дружество "Дентиче Панталеоне“ със седалище Авелино, Италия. Получател на товара е българското търговско дружество "Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София.

„Искам да подчертая, за да разсея всякакви съмнения и тревоги, на този етап, няма никакъв радиоактивен или токсичен отпадък", подчерта Георги Чинев, представител на Прокуратурата.

Заместник-директорът на ОД на МВР-Бургас, комисар Емил Павлов посочи, че към момента се установяват лицата, участвали в нерегламентирания внос. По думите му крайният получател на товара е било дружество от Плевен.

"Наказателното производство е по член 353, ал. 1 от Наказателния кодекс, предвижда се лишаване от свобода до 4 години, а глоба и до 4000 лв.“, коментира наблюдаващият прокурор Антоанета Маркова. Магистратът допълни, че все още се извършват огледи и предстои назначаване на експертизи за установяване на отпадъка в контейнерите. Маркова изтъкна в заключение, че при събирането на достатъчно доказателства, ще бъдат привлечени като обвиняеми и съответните отговорни лица. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети