Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата разследва вноса на италиански боклук през Бургас

Закон и ред

Прокуратурата разследва вноса на италиански боклук през Бургас

Прокуратурата разследва вноса на италиански боклук през Бургас - Tribune.bg
Снимка:

На пристанището в града са пристигнали 20 контейнера с отпадъци

Районна прокуратура – Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци  на пристанище, стопанисвано от „БМФ Порт – Бургас“ ЕАД. Това съобщиха от прокуратурата в морския град.

Досъдебно производство е по член 353г, ал. 1. от Наказателния кодекс  - ангажира наказателната отговорност на всеки, който в нарушение на установения ред пренася отпадъци през граница на страната. Образувано е по повод пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с отпадъци. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи,  стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия.

Получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е  Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония.

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък. 

Действията по разследването и процесуалните такива продължават.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети