Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата в Пазарджик разследва нагла схема за източване на пенсионната система

Закон и ред

Прокуратурата в Пазарджик разследва нагла схема за източване на пенсионната система

Снимка:

От държавното обвинение съобщиха, че е образувано досъдебно производство на Районна прокуратура – Пазарджик за съставяне на  фалишиви за трудов стаж. По разследването са били извършени претърсвания и изземвания на три адреса в Сърница.

В резултат на тези действия, в три помещения в различни сгради, са били открити над 60 печата на различни работодатели - фирми и организации, както и подготвени и съставени неистински документи на името на множество лица за удостоверяване на трудов стаж. Трите помещения са стопанисвани от едно и също лице.

Предстои иззетата документация да бъде анализирана, както и да се извърши проверка от страна на НОИ за лица, които са получили пенсия в резултат на подадени документи за стаж от фирми, чиито печати са били намерени на адресите в Сърница. Действията по разследването продължиха до късния следобед на вторник, като те се извършваха от екип от следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пазарджик. Досъдебното производство е образувано по чл. 316 вр. чл. 308 от Наказателния кодекс – за съзнателно използване на неистински официални документи.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още