Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Психиатър: Профилът на Трифонов съвпада с този на убиеца на Виктория Маринова

Закон и ред

Психиатър: Профилът на Трифонов съвпада с този на убиеца на Виктория Маринова

Психиатър: Профилът на Трифонов съвпада с този на убиеца на Виктория Маринова - Tribune.bg
Снимка:

Няма никакви вътрешни спирачки, не е способен на съчувствие, каза д-р Гълъбова

Мартин Трифонов разбира какво е извършил и може да носи отговорност, заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в ефира на NOVA телевизия. Вчера Трифонов беше заловен след издирване за убийството и изнасилването на 7-годишно момиче от село Сотиря. В момента той е в болница, където лекуват наранявания по краката му, а прокуратурата ще му повдигне три обвинения- за убийство, извършено по особено жесток начин, за изнасилване и за блудствени действия.

"Психопатите са хора, които не желаят да се съобразяват с писаните и неписани норми. Могат да бъдат рационално интелигентни, но могат и да не бъдат. Задължително обаче те емоционално не са интелигентни. В случая имаме един примат. Едно изключително примитивно същество, което живее на нагони и инстинкти. Той няма никакви вътрешни спирачки. Не е научен да се съобразява с нищо. Не е научен да се самоконтролира, не е научен на труд, не е образован. Този човек е изпуснат от самото начало. На 21 години има стабилен стаж като криминално проявен, като затворник”, обясни д-р Гълъбова.

Според нея той разбира какво е извършил. „Той обаче не е способен на съчувствие, на съпричастност, на емпатия. Те са емоционално много студени хора. Те осъзнават чисто рационално какво са направили, т.е. могат да носят наказателна отговорност, но не могат да изпитват съчувствие и състрадание. Тези неща, те не ги правят в състояние на афект”, обясни д-р Гълъбова.

По думите ѝ профилът на Мартин Трифонов съвпада с този на Илиян Здравков, който уби Вероника във Велико Търново и убиеца на Виктория Маринова - Северин Красимиров.

На този етап от прокуратурата посочват, че задържаният не е дал обяснение. Мотивите за извършването на бруталното престъпление също остават неясни.

Малко след ареста на мъжа хората в селото недоумяват как човек без психични заболявания и без да е употребил алкохол и наркотици, каквито данни разпространиха от МВР, може да посегне на дете.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати