Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пуснаха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Закон и ред

Пуснаха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Пуснаха под гаранция журналиста Димитър Стоянов - Tribune.bg
Снимка:

Мъжът е с подвигнати две обвинения - за хулиганство и за закана с убийство с боен пистолет

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност журналиста от Bird Димитър Стоянов – за  хулиганство и за закана с убийство с боен пистолет.

Журналистът Димитър Стоянов от Bird нападнал и наранил служител на НАП, арестуван е (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

След подаден сигнал за възникнал конфликт между две лица, в Пето РУ - София е образувано по неотложност досъдебно производство.

Румен Спецов се застъпи за заплашния служител на НАП: Нулева толерантност към агресията

В хода му е установено, че на 22.04.2024 г. около 18,00 часа на ул. „Васил Петлешков“ в столицата обвиняемият Димитър Стоянов се заканил с убийство на П.Л., като е насочил боен пистолет към главата му. Заканата възбудила основателен страх у мъжа.

Установено е, че действията на Стоянов са непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен, че е извадил боен пистолет на обществено място, същият е нанесъл и множество удари с крака и ръце в областта на главата и тялото на П.Л. Обвиняемият е отправял и множество обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че „ще му разбие главата“.

Досъдебното производство е образувано за престъпления по чл. 144, ал.3, т.1, вр. ал.1 от НК и по чл. 325, ал. 1 от НК. До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и са извършени претърсвания в дома на журналиста, при които са установени и иззети два броя бойни пистолета и една карабина. Наблюдаващ прокурор е дал указание за изготвянето на три експертизи - видео-техническа, балистична и съдебно-медицинска.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети