Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Работна група ще изготви предложения за промени в режима на конвойната дейност

Закон и ред

Работна група ще изготви предложения за промени в режима на конвойната дейност

Работна група ще изготви предложения за промени в режима на конвойната дейност - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова разпореди да се създаде работна група, която да предложи нормативни изменения във връзка с режима на конвойната дейност. Експертите трябва да вземат предвид анализа на решението на Европейския съд по правата на човека /ЕСПЧ/ по делото „Вецев срещу България“, изготвен от дирекция „Процесуално представителство на Република България пред ЕСПЧ“ /ДППРБЕСПЧ/, съобщиха от МП.

Разпореждането на министър Ахладова е в отговор на проверките в Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/ и в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/, извършени след отворено писмо на съдия Мирослава Тодорова „по повод нарушение на правото на зачитане на личния живот на задържан от страна на държавни структури, учредени при министъра на правосъдието и на държавна издръжка“.

В състава на работната група, оглавявана от заместник-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов, ще влязат представители на ДППРБЕСПЧ, ГДО, ГДИН, дирекция „Съвет по законодателство“ и Министерство на вътрешните работи. Срокът за представяне на конкретни законодателни промени е един месец.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати