Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ральо Ралев първо поискал 60 000 евро, а не лева подкуп от предприемач

Закон и ред

Ральо Ралев първо поискал 60 000 евро, а не лева подкуп от предприемач

Снимка:

Съдът решава дали кметът на пловдивския район "Северен" ще остане в ареста

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев първо е поискал 60 000 евро от строителен предприемач, за да може да му се издаде разрешително за строеж. След преговори сумата паднала на 60 000 лева, съобщава „24 часа“, като цитира прокурор Биляна Дукова, която се позова на свидетелски разпити. Ралев е обвинен в търговия с влияние, заедно с него под отговорност е привлечен и Иван Делевски, сочен за посредник при искането на подкупа от бизнесмена Здравко Ангелов.

От прокуратурата съобщиха, че неведнъж Ралев е нареждал на служители в общината "да търсят под вола теле", за да открият нередности в проекта на Ангелов така, че главният архитект на района да постанови отказ за строеж.

Освен това свидетели са разказали, че са присъствали на срещи между Ралев и Делевски, на които се обсъждала сумата от 60 000 лева. Пред съда адвокатът на Ралев Христо Ботев казва, че зад решетките клиентът му е отслабнал с 6 кг заради проблеми с черния дроб и кръвта. Юристът изтъкна, че кметът вече е подал уведомление в общината, че излиза в едномесечен отпуск.

Според защитата Здравко Ангелов е човекът, който е притискал кмета да му издаде разрешително. Кметът не знаел дори, че сумата от 60 000 лева била поискана от негово име. "Социологиите, които излизаха преди ареста, показаха как съм работил 7,5 г. като кмет", изтъкна пред магистратите качествата си Ралев. Делевски поиска размерът на гаранцията от 60 000 лева да бъде намален, тъй като нямал възможност да я плати.

Предстои съдът да се произнесе дали Ралев ще остане зад решетките, а Делевски на свобода.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив