Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рашков обеща поне един обвинен от „Булгаргаз“ за високата цена на синьото гориво

Закон и ред

Рашков обеща поне един обвинен от „Булгаргаз“ за високата цена на синьото гориво

Рашков обеща поне един обвинен от Булгаргаз за високата цена на синьото гориво - Tribune.bg
Снимка:

МВР разследва експерти от КЕВР, добави вътрешния министър

МВР разследва газовата криза и високите цени в нашата страна, обяви след заседанието на МС вътрешния министър  Бойко Рашков. 

Той заяви, че ще има повдигнато обвинение на поне един високопоставен служител в „Булгаргаз“. На въпрос дали това е директорът на дружеството Николай Павлов, Бойко Рашков отговори: „Приближавате се до истината“.

Той обясни, че „Булгаргаз“ била държавна фирма, която е допринесла за настоящото положение с цените, което се отразява негативно както на бизнеса и икономиката, така и на обикновения потребител.

„Компетентните държавни власти не могат да стоят безучастно и да наблюдават случващото се в тази област. По тази причина ние активно започнахме да изясняваме какви са тези факти, дали са причинени от международна конюнктура, или са резултат от действия, вътре в страната на определени заинтересовани от собствените си интереси лица. Стигнахме до извода, че не е случайно и поведението на КЕВР“, заяви Рашков.

Той обясни, че се извършват процесуално-следствени действия по отношение на експерти от Комисията и се придобиват документи, които да се включат в образуваното досъдебно производство.

Силовия министър обяви още, че е започнала проверка на един изключително важен за енергетиката обект, построен от японска фирма.

„В течение на няколко години назад той бавно, но сигурно е бил унищожаван, най-вероятно с оглед интересите на икономически субект от нашата страна. Ние имаме ориентация за това кой е той. В негова полза са причинени вреди на този енергиен източник. Вместо да се пристъпи към ремонт, който се е налагал на цялото съоръжение или на голяма част от  него и той да бъде извършен от японците, са ползвани гаражни фирми. Те трябвало да поправят нещо, което не е по техните сили“. Министърът поясни, че въпросната мощност е ПАВЕЦ „Чаира“- това е водноелектрическа централа, разположена над село Сестримо, в Югозападна България. Тя е най-голямата помпено-акумулираща централа в югоизточна Европа и е собственост на НЕК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати