Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Рашков погазва закона на МВР като се вижда с обвиняемия по делото за „Хемус“

Закон и ред

Рашков погазва закона на МВР като се вижда с обвиняемия по делото за „Хемус“

Рашков погазва закона на МВР като се вижда с обвиняемия по делото за Хемус - Tribune.bg
Снимка:

На практика - обвиняемият по АМ „Хемус“ е отвлечен от дома си, където е бил под „домашен арест“, за да бъде заведен в кабинета на вътрешния министър

Вътрешният министър Бойко Рашков призна, че се е срещнал с обвиняемия по случая с АМ „Хемус“ Борислав Колев. Той дори се похвали, че  му е съобщил имена, но се възпря да каже, защото разследването продължавало.

Интересно тогава в какво качество Бойко Рашков се вижда с обвиняемо лице, което час по-рано е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Апелативен съд. На практика - обвиняемият по АМ „Хемус“ е отвлечен от дома си, където е бил под „домашен арест“, за да бъде заведен в кабинета на вътрешния министър.

Според член 15 (1) от Закона за Министерството на вътрешните работи дейността по разследване на престъпления се осъществява от разследващи полицаи и други полицейски органи при условията и по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

Според Алинея 5 - Горестоящите ръководители нямат право да дават указания за извършването на действия по разследването и за съставянето на писменото мнение, както и по какъвто и да е друг начин да се намесват в разследването.

На практика Рашков върши престъпление...и нарушава ЗМВР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати