Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха банда за данъчни измами, прибрала милиони от търгове

Закон и ред

Разбиха банда за данъчни измами, прибрала милиони от търгове

Разследват и кметове на общини

Организирана престъпна група, която се е занимавала с данъчни престъпления, е била разбита при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. С белезници са четирима души. Групата е обявявала печалба пред НАП за спечелени търгове за милиони левове в десетки общини, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев. От банкови касети са иззети 770 000 лева и 120 златни турски монети с лика на Ататюрк.

Бандата регистрирала фирми на името на безработни хора. Дружествата са били 20. Участвали в обществени поръчки за ремонт на сгради, почистване на корита на реки, саниране и други дейности. Спечелените обществени поръчки били около 50. Фирмите изпълнявали поетия ангажимент, но после не фактурирали печалбата. Ремонтите, които са извършени за две години са на стойност от 6-цифрени суми.

Общините, които са печелили от обществени поръчки, са основно в област Силистра - Главиница, Върбица и Лисиче.

Предмет на друго разследване е дали е плащано на кметове да избират тези фирми.

"Само тази година са запорирани, иззети, по дела на Специализираната прокуратура парични суми за над 50-60 млн. лв. Това за нас е важна насока на работата ни и приоритет на Специализираната прокуратура“, каза прокурор Гешев. И допълни, че паричните гаранции по дела тази година са над 2,5 млн. лв.Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети